Заключително събитие на дейностите в детските градини в Бургас

На 25-ти ноември 2015 г. в Бургас се състоя събитие, на което децата от детските градини в Бургас представиха пред своите родители дейностите, изпълнени в рамките на проекта за повишаване на публичната информираност по темата за климатичните изменения „Климатът и Аз“.

Директорите на детските градини представиха дейностите на своите деца като подчертаха, че мерките за енергийна ефективност на сградите не само са допринесли да е по-топло и уютно, но имат и своя принос за намаляване на въздействието върху климатичните промени. Те обърнаха внимание на родители, баби, дядовци, каки и батковци в публиката, че и те имат какво да научат от децата, когато става въпрос за водата, електричеството, отпадъците и природата.

Важни послания към родителите и децата отправиха и официалните гости на събитието – министърът на околната среда и водите г-жа Ивелина Василева и кметът на Бургас г-н Димитър Николов. По-рано през деня те дадоха съвместна пресконференция, в която отбелязаха постиженията на дейностите за енергийна ефективност и ползата от обучението на децата по темата за климата.

Творческите произведения на тема климат, сътворени от децата в рамките на проекта, са вече изложени в детските градини, а видео запис от събитието в Бургас ще бъде излъчен на заключителната конференция в Пловдив на 15-ти декември.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар